ثبت نام اظهارنامه مالیاتی
نوشته شده توسط : sevda

مقدمه

همانطور که می دانید مالیات در کشور ما به صورت خوداظهاری محاسبه می شود به این شکل که مودیان مالیاتی یعنی اشخاص حقیقی و حقوقی که مشمول پرداخت مالیات هستند میزان درآمد خود را با تکمیل اظهارنامه مالیاتی در  سامانه اظهارنامه مالیاتی اعلام می کنند. در صورتی که در مهلت تعیین شده اظهارنامه مالیاتی توسط مودیان تکمیل نشود و یا تخلفی در آن دیده شود , توسط ممیز اداره مالیات مبلغی به عنوان مالیات برای آن شخص حقیقی یا حقوقی تعیین خواهد شد که ملاک پرداخت نهایی خواهد بود. بنابراین، تمامی اشخاص حقیقی که شامل کسبه و تجار و... می باشند و تمامی افراد حقوقی که شامل صاحبات مشاغل بزرگ همچون شرکت ها و ... می باشند باید تمامی اطلاعات مالی مربوط به کسب و کار خود را در این سامانه ثبت کنند.
با توجه به اهمیت بسیار زیاد اظهانامه مالیاتی ۱۴۰۰ ، در این مقاله قصد داریم در رابطه با تمامی اطلاعات مربوط به ثبت نام اظهارنامه مالیاتی و ارسال اظهارنامه مالیاتی صحبت کنیم. همچنین خواندن دانلود نرم افزار اظهارنامه مالیاتی را در این رابطه به شما توصیه می کنیم.

 

بیشتر بخوانید: ثبت نام وام ازدواج

 

به کانال تلگرام ما بپیوندید

 

اظهارنامه مالیاتی چیست؟

اظهارنامه مالیاتی به منظور ساماندهی به امور مالیات کشور باید در سامانه ثبت نام اظهارنامه مالیاتی ثبت شود. این اظهارنامه باید توسط تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که جزء صاحبان مشاغل مختلف می باشند، تکمیل شده و در زمان مشخصی به اداره مالیات کشور ایران ارائه شود.
اظهارنامه مالیاتی طبق اصول معینی نوشته و در زمان مشخصی به اداره مالیات کشور ارائه می شود. به طور مثال یکی از مواردی که باید در نوشتن اظهارنامه مورد توجه قرار گیرد این است که یک اظهارنامه باید طبق سال مالیاتی مشخص تنظیم شود. تمامی اظهارنامه مالیاتی باید از ۱ فروردین ماه سال گذشته آغاز و تا تاریخ ۲۹ اسفند ماه همان سال نوشته شود. به طور مثال اگر فردی بخواهد اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰ را در سامانه مالیات کشور ثبت کند، باید تاریخ این کارنامه مالی از ۱ فروردین ماه سال ۱۳۹۹ آغاز شده باشد و تا پایان ۲۹ اسفند ماه سال ۱۴۰۰ نیز ادامه داشته باشد.
بنابراین، طبق قانون مالیات کشور تمامی تجار، صاحبان شرکت، صاحبان مشاغل و ... برای تعیین مالیات می بایست اظهارنامه مالیاتی خود را در زمان مشخصی به اداره مالیات کشور ایران تحویل دهند تا اداره مالیات نیز بتواند با محاسبه دقیق و درست این کارنامه های مالی، مقدار مالیات را برای صاحبان مشاغل حقوقی و یا حقیقی تعیین کند.

اظهارنامه های مالیاتی چیست؟

 

بیشتر بخوانید: فیش حقوقی بازنشستگان تامین اجتماعی

 

مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰

یکی از مهم ترین مواردی که صاحبان مشاغل باید به آن توجه داشته باشند، مهلت زمان ثبت نام اظهارنامه مالیاتی در اداره مالیات کشور ایران می باشد. در واقع، زمان ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1400 برای دو دسته از افراد حقوقی و حقیقی متفاوت است؛ اما طبق قانون تعیین شده از سوی اداره مالیات کشور باید تمامی اطلاعات مالی صاحبان مشاغل در مدت زمان تعیین شده در سامانه اظهارنامه اداره مالیات کشور ثبت شود.

 توجه: در حال حاضر، هنوز مهلت زمان دقیق ثبت نام اظهارنامه های مالیاتی برای اشخاص حقوقی و حقیقی در سال ۱۴۰۰ اعلام نشده است و به طور دقیق مشخص نیست که زمان ثبت نام اظهارنامه های مالیاتی در سال ۱۴۰۰ مانند سال ۱۳۹۹، تمدید می شود یا خیر؛ اما ما طبق اطلاعات سال گذشته، زمان پیش بینی شده ثبت نام اظهارنامه های مالیاتی را ذکر می کنیم. به محض انتشار اطلاعیه های دقیق تر این مقاله به روز رسانی خواهد شد و زمان دقیق ثبت نام اظهارنامه های مالیاتی ذکر خواهد شد. برای اطلاع بیشتر آخرین مهلت اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۰ را بخوانید.

زمان ثبت نام اظهارنامه های مالیاتی

زمان ثبت اظهارنامه های مالیاتی برای اشخاص حقیقی در سال ۱۴۰۰

تمامی اشخاص حقیقی که دارای شغل می باشند باید تمامی اطلاعات مالی خود که شامل درآمد، سود، زیان و ... می باشد را از اول فروردین ماه سال ۱۳۹۹ تا پایان اسفند ماه سال ۱۳۹۹ در سامانه اظهارنامه اداره مالیات کشور ثبت کنند.
در سال های گذشته، زمان ثبت نام اظهارنامه های مالیاتی برای اشخاص حقیقی خرداد ماه بوده است؛ اما در حال حاضر به علت شیوع ویروس کرونا این زمان دو ماه تمدید شده است و زمان ثبت اظهارنامه های مالیاتی برای اشخاص حقیقی در سال ۱۴۰۰، تا تاریخ ۳۱ مرداد ماه وضع شده است.

 

زمان ثبت اظهارنامه های مالیاتی برای اشخاص حقوقی در سال ۱۴۰۰

تمامی اشخاص حقوقی برای ثبت اظهارنامه مالیاتی خود در اداره مالیات کشور می بایست در زمان مشخصی اقدام کنند. زمان ثبت اظهارنامه های مالیاتی برای اشخاص حقوقی در سال های گذشته تا آخر تیر ماه بوده است؛ اما با توجه به شیوع ویروس کرونا، زمان ثبت اظهارنامه های مالیاتی برای اشخاص حقوقی تا اواخر شهریور ماه سال ۱۴۰۰ تمدید شده است. لذا تمامی افراد حقوقی می بایست در مهلت زمان تعیین شده نسبت به تسلیم کارنامه مالیاتی خود به اداره مالیات کشور اقدام کنند.

 

بیشتر بخوانید: استعلام خلافی با پیامک

 

” برای تنظیم و ارسال اظهارنامه های مالیاتی در سال ۱۴۰۰ ، نیاز است که افراد مراحل پیش ثبت نام خود را در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور انجام دهند. “

 

ثبت نام اظهارنامه مالیاتی

تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی به منظور ثبت نام اظهارنامه مالیاتی خود می بایست به سایت سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی tax.gov.ir مراجعه کنند و مراحل ثبت نام خود را برای ثبت اظهارنامه مالیاتی در این سایت انجام دهند.
لازم به ذکر است که در حال حاضر تمامی مراحل مربوط به ثبت نام اظهارنامه مالیاتی در سامانه ثبت نام سازمان امور مالیاتی کشور انجام می شود و نیازی به مراجعه حضوری، جهت ثبت اطلاعات مالی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی نیست.
شما می توانید برای ثبت نام اظهارنامه های مالیاتی خود طبق مراحل زیر پیش بروید:

  1. ۱ابتدا در یکی از مرورگرهای کروم و یا فایرفاکس سایت tax.gov.ir را جستجو کنید. برای ورود مستقیم به سایت سازمان امور مالیاتی کشور می توانید بر روی لینک زیر کلیک کنید.

    ورود به سایت سازمان امور مالیاتی کشور
  2. ۲ در امکانات درج شده در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور، گزینه ای به نام پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک وجود دارد، روی آن کلیک کنید تا وارد قسمت ثبت نام شوید.

    پیش ثبت نام اظهارنامه ها

  3. ۳حال بر روی گزینه «ورود به ثبت نام» کلیک کنید.

    ثبت نام اظهارنامه های مالیاتی

  4. ۴سپس تمامی مراحل مربوط به ثبت نام در این سامانه را با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز مانند شماره تلفن همراه و ... انجام دهید.

    ثبت نام اظهارنامه مالیاتی

 

بیشتر بخوانید: سامانه املاک

 

تسلیم اظهارنامه مالیاتی 1400

تمامی افراد حقیقی و حقوقی برای تسلیم اظهارنامه مالیاتی خود می بایست به سایت سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی اینترنتی tax.gov.ir مراجعه کنند و بعد از انجام مراحل پیش ثبت نام خود در این سامانه و دریافت کد رهگیری، به سیستم اظهارنامه خود وارد شده و مراحل مربوط به تسلیم اظهارنامه مالیاتی 1400 را انجام دهند.
لازم به ذکر است که اظهارنامه مالیاتی در سایت سازمان امور مالیاتی کشور به گونه ای تنظیم شده است که مانند اظهارنامه های کاغذی باشد. بنابراین، تمامی مراحل تنظیم اظهارنامه در این سامانه مانند اظهارنامه های مالیاتی کاغذی می باشد. لازم به ذکر است که برای ثبت اظهارنامه جدید در سامانه می بایست بر روی گزینه «اظهارنامه جدید» کلیک کنید. دقت کنید که تمامی فیلدهای ستاره دار باید به طور دقیق تکمیل شوند. در غیر این صورت اظهارنامه ثبت می شود؛ اما به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نمی شود.

 

بیشتر بخوانید: مشاهده سوابق بیمه با موبایل

 

ارسال اظهارنامه مالیاتی ارزش افزوده 1400

مالیات بر ارزش افزوده نوع دیگری از مالیات است که به صورت مرحله به مرحله دریافت می شود. در واقع، در مالیات بر ارزش افزوده در مراحل مختلف تولید، واردات و صادرات و ... بر اساس قیمتی از کالای عرضه شده و یا خدمات ارائه شده، مالیات تعلق می گیرد و فرد نیز موظف به پرداخت آن هزینه می باشد.
تفاوت مهم مالیات بر ارزش افزوده با دیگر انواع مالیات های افراد حقوقی و حقیقی این است که سال مالیاتی در مالیات ارزش افزوده به چهار قسمت تقسیم می شود. در واقع، دوره های مالیاتی ارزش افزوده به سه ماه تقسیم بندی می شود و فرد نیز موظف است که ظرف پانزده روز از مهلت زمان تاریخ انقضاء هر دوره مالیاتی، اطلاعات لازم را در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور ثبت کند.

اظهارنامه ارزش افزوده چیست؟

 

بیشتر بخوانید: سوابق بیمه

 

مشاهده اظهارنامه مالیاتی

تمامی مراحل ارسال اظهارنامه مالیاتی در سازمان مالیات کشور به صورت غیر حضوری و از طریق سامانه سازمان امور مالیاتی کشور انجام می شود. پس از انجام تمامی مراحل ارسال اظهارنامه مالیاتی ، افراد حقیقی یک کد رهگیری مربوط به ارسال اظهارنامه مالیاتی در سامانه دریافت می کنند که باید برای مشاهده اظهارنامه های مالیاتی خود، حتما این کد را یادداشت نمایند.
پس از اینکه تمامی مراحل ارسال اظهارنامه مالیاتی به درستی انجام شد و تنظیم اظهارنامه نیز به درستی در سامانه ثبت شد؛ افراد می توانند برای مشاهده اظهارنامه مالیاتی خود مجددا به پنل کاربری خود در سامانه اظهارنامه مالیاتی وارد شوند.

 

مشاهده اظهارنامه های مالیاتی اشخاص حقیقی

تمامی اشخاص حقیقی برای مشاهده اظهارنامه مالیاتی خود می توانند به لینک زیر وارد شوند و با وارد کردن کد رهگیری اظهارنامه و شماره پیگیری ثبت نام اقتصادی قبض اظهارنامه خود را مشاهده کنند.  

ورود به لینک مشاهده اظهارنامه های مالیاتی اشخاص حقیقی

مشاهده اظهارنامه های مالیاتی اشخاص حقوقی

تمامی اشخاص حقوقی که اظهارنامه مالیاتی خود را در سامانه سازمان امور مالیات کشور ثبت کرده اند، می توانند با ورود به لینک زیر قبوض اظهارنامه های خود را مشاهده کنند. برای ورود به سامانه زیر نیاز به وارد کردن نام کاربری و رمز عبور در سامانه می باشد. پس از ورود به سامانه می توانید به قسمت «قبوض قابل رویت» وارد شوید و لیست قبوض مالیاتی صادر شده خود را مشاهده کنید.  

ورود به لینک مشاهده اظهارنامه های مالیاتی اشخاص حقوقی

 

بیشتر بخوانید: پیگیری کارت ماشین

 

نکات مربوط به ارسال اظهارنامه مالیاتی
  •  تمامی اشخاص حقوقی و حقیقی برای ارسال اظهارنامه مالیاتی خود در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور، می بایست حتما مراحل پیش ثبت نام خود را در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی اینترنتی tax.gov.ir انجام دهند تا یک پنل کاربری برای این افراد ایجاد شود.
  •  در صورتی که قصد ارسال اظهارنامه مالیاتی در سامانه اظهارنامه های مالیاتی کشور را دارید، باید حتما در زمان مشخصی این اظهارنامه ها را در سامانه ثبت کنید.
  •  ارسال الکترونیکی اظهارنامه های مالیاتی برای اشخاص حقوقی و حقیقی به منزله تسلیم اظهارنامه به سازمان امور مالیاتی کشور خواهد بود؛ لذا نیازی به ارائه اظهارنامه های کاغذی و چاپ شده برای تسلیم این اظهارنامه ها نیست.
  •  قبل از ثبت اظهارنامه مالیاتی در سیستم اظهارنامه های مالیاتی کشور، یک بار پیش نویس اظهارنامه خود را مشاهده کنید و در صورت تایید آن را در سامانه ثبت کنید.

 

بیشتر بخوانید: پیگیری گواهینامه

منبع : ثبت نام اظهارنامه مالیاتی





:: بازدید از این مطلب : 606
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 9 خرداد 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: